Våre kull

planlagte2015

Vårt første kull planlegges for sommeren 2015.  Fra denne kombinasjonen forventes sunne, friske hunder med godt lynne og eksteriør. Vi har stor tro på denne kombinasjonen og skal selv beholde en valp men søker også forvert til en valp. Forvert må ikke bo lengre vekk en ca 1 til 1,5 times kjøring fra oss. Er du intressert i å være forvert hører vi gjerne fra deg e-post eller telefon.

Er du interessert i å kjøpe valp fra oss ta kontakt på e-post og skriv litt om dere selv og hva dere ønsker og hva dere kan tilby hunden. Vi kan også treffes på tlf 47 24 41 91 for en hyggelig hundeprat.

Vi selger ikke hund til noen vi ikke har møtt så ta kontakt og vi avtaler tid for et besøk.

 

VALPENE VENTES FØDT 27-28 JUNI

Diva har nå vært på besøk hos «Bonus» og det ble to vellykkede parringer. Det er ennå for tidlig å vite om hun er drektig. Hvis hun er drektig vil valpene bli født i slutten av juni og være leveringsklare i slutten av august.

Det er nå snart tre uker siden Diva var i Sverige hos «Bonus» og vi er ganske sikre på at hun venter valper. Hun viser tydelige tegn til å være drektig, men for å være helt sikre har hun time til ultralyd om ca en uke.

Diva har vært på ultralyd og den viser at hun er drektig! Noe eksakt antall valper vet vi ikke men det veterinæren kunne se tyder på at det blir et passe stort kull. Vi er veldig godt fornøyd og Diva begynner nå nå bli litt rundere, hun er roligere enn vanlig men frisk og rask. Hun spiser nå godt igjen etter en periode med dårlig matlyst – antakelig har hun vært litt kvalm, noe som er helt vanlig at drektige tisper kan bli. Nå er det bare en mnd`s tid før valpene kommer…

Vi begynner nå så smått å forberede oss til valpene som kommer om ca 3,5 uker. Vi har kjøpt inn vet.bed og en del andre ting som trengs, valpekassen er forhåpentlig også snart klar. Nå er det bare å vente og glede seg til de små kommer.

Nå er det bare ca to uker til valpene kommer, vi begynner virkelig å glede oss. Diva`s mage vokser og vokser, vi er spente på hvor mange små som «gjemmer seg» der inne. Hun har gått opp til sammen 2,3 kg bare den siste uka har hun gått opp 800g. Dette kan tyde på at det blir en god str på kullet. Diva er i fin form men merker nok nå at det begynner å bli litt tungt. Hun koser seg på tur ennå men tar alt i et bedagelig tempo.

DSC_0367

Nå er det bare ti dager igjen til forventet valpefødsel, Diva har ikke lenger så god matlyst – det er nok lite plass i magen nå…. Hun har lagt på seg 700 g på under en uke, og til nå lagt på seg 3 kg. Diva er i fin form og vi håper alt skal gå fint fremover og med valpingen.

Nå er det bare tre dager igjen til termin og Diva har lagt på seg nesten 4 kg…. Alt er klart og valpene kan komme når som helst. Vi kjenner livlige bevegelser i magen til Diva, noen ganger kan vi også se at de beveger seg inni magen – det ser ut som det kan være mange små der inne 🙂

28.06.15 ble det født 6 valper, fire hanner og to tisper. Valpene vokser og trives og er klare for levering fra 8 ukers alder, og kan tidligst hentes 23 august. Alle valpene er nå lovet bort og er klare til å flytte til sine nye hjem om to uker.

DSC_0444DSC_0488

Diva er en flink mamma og steller godt med valpene sine, de vokser fort og legger på seg ca 50 g pr dag de første ukene.

DSC_0419DSC_0501

Valpene sover og spiser for det meste – og vokser 🙂 De blir søtere for hver dag.

DSC_0561DSC_0708

De er nå store nok til å få være ute litt, og det liker de godt – de leker og koser seg sammen med mammaen sin og oss

DSC_0850DSC_0856

 

DSC_0875DSC_0622~2

 

Gøy å være med på tur i skogen, mange nye lukter og inntrykk for små valper.

Godt med litt kos hos mamma etterpå 🙂  Fra dette kullet har vi valgt å beholde en hannvalp, de akdre har flyttet hjem til sine nye hjem.

 

 DSC_0985DSC_1270