Om oss

Nytt oppdrett av Irish Softcoated Wheatenterrier

Vi følger NKK og Wheatenklubbens rettningslinjer for avl. Vi ønsker å bidra til at rasen holder seg sunn og frisk, har en god mentalitet og et godt rasetypisk eksteriør.

023

Vi holder til i Lyngdal kommune i Vest Agder og er en familie på fem, to voksne, tre unger og to hunder – Diva og Alfred. Hundene er en del av vår famile og bor inne sammen med oss. Hundene våre trenes i forskjellige grener som feks spor, søksøvelser, agility og lydighet i tillegg får de selvsagt mosjon/trim i form av turere i skog og mark, lek med hundekompiser. De er også vant med å ferdes i bymiljø og er med oss på de aller fleste aktiviteter.

Vi legger ned mye tid og «arbeid» i våre kull – både med utvelgelse av foreldredyr og i preging og sosialisering av valpene. Valper født hos oss vil bli vant med de dagligdagse aktiviteter, lyder og lukter det er i et hjem og får masse kos og kontakt. Etter hvert som de er store nok vil de få treffe nye mennesker, både store og små, de vil også bli med i bil og få gå på små oppdagelsesturer i skogen sammen med oss og mammaen sin og leke med husets andre hund/hunder. Alt dette i passe menge, ro og hvile er også veldig viktig for små valper.

Valpene må fortsette sin sosialisering og miljøtrening i sine nye hjem men vi ønsker å gi dem en god start så de får best mulig forutsettninger videre i livet. Vi vil også få utført en valpeanalyse av våre kull, dette vil fortelle oss om egenskapene til hver og en valp og dermed hjelpe oss å finne rett valp til rett eier + gi nye eiere en beskrivelse av personligheten til sin valp og pekepinne på hva akkurat deres hund vil trenge av trening.

DSC_1296